La Mahala, în Rahova. Gusturile copilăriei românești într-un local de interes turistic

Pulpă de rață din garniță (confiată) cu pâsat, momițe cu sos de vițel și spumă de castraveți, rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor sau de vițel cu hrean și spanac, calcan cu cartofi zdrobiți și spumă de trufe negre românești – iată o scurtă trecere în revistă a meniului contemporan de la restaurantul Mahala, deschis nu departe de zona Pieței de Flori, rondul Coșbuc (de unde și numele). Iar coliva cu înghețată – tot de colivă – și sos de vanilie este cel mai cerut fel din meniul restaurantului chiar și pe timpul iernii.

Citeste tot articolul!

Interpreted Romanian cuisine

JANUARY 2017 – lonelyplanet.com

Thanks to a rich confluence of cultures, Romania’s cuisine counts on Slavic, Turkish and Greek influences. But above all, home-cooked peasant food is the norm. A sour soup, ciorbă, usually acts as the starter, while mămăligă (polenta) with sarmale (cabbage rolls filled with rice and meat) is the trademark main course.

Citeste tot articolul!

5 restaurante cool în București, perfecte pentru prânz

January 23, 2017  – alistmagazine.ro

Pentru iubitorii de artă, folclor și lucruri creative, restaurantul românesc Mahala este un loc care trebuie văzut! Aici nu mergi doar ca să mânânci bine, ci să admiri picturi, pereți scrijeliți sau canapele cu modele folclorice. De la primul pas în acest restaurant, vei simți aerul hip, dar tradițional la bază.

Citeste tot articolul!