Food

< RO >

FARFURIUȚE DE SEZON
„UN PIC DIN TOATE, AȘA DE ÎNCEPUT”

*Fasole bătută cu ceapă 120g, 27 Lei

*Zacuscă de casă 120g, 28 Lei

Măsline 130g, 22 Lei

Salată de teci 180g, 27 Lei

Telemea de capră 120g, 27 Lei

*Salată de icre 120g, 27 Lei

Pate de peşte cu ceapă de apă murată 110g, 41 Lei

*Preparate făcute în bucătăria proprie

ANTREURI RECI

Tartar din biban de mare 120g, 60 Lei

Carpaccio de sfeclă coaptă cu brânză de capră, citrice şi fulgi de migdale 270g, 51 Lei

Salată de raţă din garniţă cu frunze şi legume 280g, 59 Lei

ANTREURI CALDE

Brânză de capră în susan cu miere, costiţă crocantă şi cimbrişor 120g, 56 Lei

*Midii sote de Marea Neagră 500g, 56 Lei

Creveți cu măsline, ardei iute și usturoi 120g, 64 Lei

Ou românesc cu vinegretă din trufe negre de Transilvania și spanac 170g, 46 Lei

Sărmăluțe de vită în foi de viță 180g, 56 Lei

SUPE

Ciorbă de pește acrită cu lămâie 300g, 38 Lei

Ciorbă de burtă 300g, 38 Lei

PEȘTE

Biban de piatră la plită cu orez cremos și lămâie 250g, 86 Lei

Calcan la plită cu linte cremoasă 240g, 137 Lei

CARNE

Cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi 250g, 77 Lei

Pulpă de rață din garniță cu pâsat 280g, 78 Lei

Rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor 350g, 83 Lei

Obraz de vițel cu mămăligă cremoasă și sos de trufe de Transilvania 350g, 83 Lei

“Schnitzel” de vițel cu salată verde sau piure de cartofi 450g, 84 Lei

Antricot de vită maturat 100g / 39 Lei

**Tomahawk de vită tânără 1kg / 370 Lei

ÎNFRĂŢIREA DACILOR CU ROMANII:)

Paste cremoase la cuptor cu ragu de viţel 320g, 59 Lei

“Risotto carnaroli” cremos cu sparanghel de Călăraşi 220g, 68 Lei

DESERT

Selecție de brânzeturi românești maturate, prune și nuci 200g, 56 Lei

Colivă 150g, 34 Lei

Orez cu lapte și nucă caramelizată 130g, 34 Lei

Fondant de ciocolată cu vişine şi îngheţată de vanilie 150g, 37 Lei

**Recomandat pentru două persoane

< EN >

SEASON SMALL DISHES FOR SHARING

*”Zacuscă” vegetable spread 120g, 28 Lei

*White beans spread 120g, 27 Lei

Green olives 130g, 22 Lei

Green bean salad 180g, 27 Lei

“Telemea” goat cheese 120g, 27 Lei

*Fish roe spread 120g, 27 Lei

Fish paté with pickled onion 110g, 41 Lei

*Prepared  in our kitchen

COLD STARTERS

Sea bass tartare 120g, 60 Lei

Beetroot carpaccio with goat cheese, citrus fruits & almond flakes 270g, 51 Lei

Duck confit salad with vegetables 280g, 59 Lei

WARM STARTERS

Goat cheese in sesame with crispy ribs, honey and thyme 120g, 56 Lei

*Steamed mussels with garlic, cherry tomatoes, parsley 500g, 56 Lei

Prawns with olives, chilli and garlic 120g, 64 Lei

Poached eggs with Transylvanian truffles vinaigrette and spinach 170g, 46 Lei

Beef “sarma” stuffed grape leaves with yogurt 180g, 56 Lei

*Ecologically certified mussel farm in Kavarna, Bulgaria

SOUP

“Ciorba” Lemony fish soup 300g, 38 Lei

“Ciorba” Tripe soup 300g, 38 Lei

FISH

Pan-seared sea bass with creamy lemon risotto 250g, 86 Lei

Braised turbot fillet with creamy lentils 240g, 137 Lei

FROM THE FARM

Herb crusted cockerel with mashed potatoes 250g, 77 Lei

Duck leg confit cooked in “garniţă” with creamy polenta “pâsat” 280g, 78 Lei

Braised Iamb shank with roasted potatoes 350g, 83 Lei

Veal cheeks with creamy polenta and Transylvanian black truffle 350g, 83 Lei

Veal schnitzel with green salad or mashed potatoes 450g, 84 Lei

Grilled dry-aged entrecote 100g / 39 Lei

**Grilled tomahawk steak 1Kg / 370 Lei

**Recommended for two people

WHEN DACIANS MEET THE ROMANS:)

Creamy pasta baked with veal ragout 320g, 59 Lei

Creamy risotto with asparagus from Călărași 220g, 68 Lei

DESSERT

Romanian matured cheese platter, plums and walnuts 200g, 56 Lei

“Coliva” 150g, 34 Lei

Creamy rice pudding and candied walnuts 130g, 34 Lei

Chocolate fondant with vanilla ice cream 150g, 37 Lei