Food

< RO >

FARFURIUȚE DE SEZON
„UN PIC DIN TOATE, AȘA DE ÎNCEPUT”

*Salată de ardei copți  200g, 26 Lei

*Salată de vinete  180g, 27 Lei

*Zacuscă de casă  120g, 26 Lei

*Dovlecei cu sos de roşii şi busuioc  160g, 25 Lei

*Salată de icre  120g, 24 Lei

*Tzatziki  120g, 25 Lei

Telemea de capră  120g, 26 Lei

Măsline verzi  130g, 19 Lei

Telemea de capră la cuptor cu roșii și ardei copt  200g, 36 Lei

*Preparate făcute în bucătăria proprie

ANTREURI RECI

Salata ciobanului cu roșii, castraveți și telemea de capră 250g, 38 Lei

Tartar din biban de mare  120g, 49 Lei

Salată de spanac tânăr, sfeclă și brânză de capră  250g, 48 Lei

Salată orientală cu caracatiţă 230g, 49 Lei

ANTREURI CALDE

Flori de dovlecel umplute cu urdă și sos de măsline  150g, 46 Lei

Midii sote de Marea Neagră 500g, 49 Lei

Creveți cu măsline, ardei iute și usturoi  120g, 54 Lei

Ou românesc cu vinegretă din trufe negre de Transilvania și spanac  170g, 36 Lei

Sărmăluțe de vită în foi de viță 180g, 41 Lei

SUPE

Ciorbă de pește acrită cu lămâie  300g, 32 Lei

Ciorbă de burtă  300g, 32 Lei

PEȘTE

Biban de mare la plită cu orez cremos şi lămâie 250g, 67 Lei

Calcan cu ghiveci călugăresc 240g, 110 Lei

CARNE

Cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi  300g, 68 Lei

Pulpă de rață din garniță cu pâsat  280g, 69 Lei

Rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor  350g, 74 Lei

Obraz de vițel cu mămăligă cremoasă și sos de trufe de Transilvania  350g, 76 Lei

“Schnitzel” de vițel cu salată verde sau piure de cartofi  450g, 78 Lei

Antricot de vită maturat  100g / 36 Lei

ÎNFRĂŢIREA DACILOR CU ROMANII:)

“Rigatoni al pesto genovese” 170g, 53 Lei

“Risotto carnaroli” cremos cu creveţi şi dovlecel 220g, 68 Lei

DESERT

Selecție de brânzeturi românești maturate, prune și nuci  200g, 49 Lei

Parfait de ciocolată cu alune de pădure 130g, 29 Lei

Colivă  150g, 28 Lei

Orez cu lapte și nucă caramelizată  130g, 28 Lei

< EN >

SEASON SMALL DISHES FOR SHARING

*Roasted peppers salad  200g, 26 Lei

*Eggplant salad  180g, 27 Lei

*”Zacuscă” vegetable spread  120g, 26 Lei

*Stewed zucchini with tomatoes and basil 160g, 25 Lei

*Fish roe spread  120g, 24 Lei

*Tzatziki 120g, 25 Lei

“Telemea” goat cheese  120g, 26 Lei

Green olives  130g, 19 Lei

Baked goat cheese “Telemea” with tomatoes and bell peppers  200g, 36 Lei

*Prepared  in our kitchen

COLD STARTERS

Shepherd salad 250g, 38 Lei

Sea bass tartare  120g, 49 Lei

Fresh baby spinach salad with beetroot and gratin goat’s cheese  250g, 48 Lei

Octopus and potato salad 230g, 49 Lei

WARM STARTERS

Zucchini flowers stuffed with “Urda” cheese and tapenade olive  150g, 46 Lei

*Steamed mussels with garlic, cherry tomatoes, parsley 500g, 49 Lei

Prawns with olives, chilli and garlic  120g, 54 Lei

Poached eggs with Transylvanian truffles vinaigrette and spinach  170g, 36 Lei

*Beef (“sarma”) stuffed grape leaves with yogurt  180g, 41 Lei

SOUP

“Ciorba” Lemony fish soup  300g, 32 Lei

“Ciorba” Tripe soup  300g, 32 Lei

FISH

Pan-seared sea bass with creamy lemon risotto  250g, 67 Lei

Braised turbot file with a monastery vegetable stew 240g, 110 Lei

FROM THE FARM

Herb crusted cockerel with mashed potatoes  300g, 68 Lei

Duck leg confit cooked in “garniţă” with creamy polenta “pâsat”  280g, 69 Lei

Braised Lamb shank with roasted potatoes  350g, 74 Lei

Veal cheeks with creamy polenta and Transylvanian black truffle  350g, 76 Lei

Veal schnitzel with green salad or mashed potatoes  450g, 78 Lei

Grilled dry-aged entrecote  100g / 36 Lei

WHEN DACIANS MEET THE ROMANS:)

“Rigatoni al pesto genovese” 170g, 53 Lei

Creamy prawns, zucchini risotto 220g, 68 Lei

DESSERT

Romanian matured cheese platter, plums and walnuts  200g, 49 Lei

Chocolate hazelnut parfait 130g, 29 Lei

“Coliva”  150g, 28 Lei

Creamy rice pudding and candied walnuts  130g, 28 Lei