< RO >
FARFURIUȚE DE SEZON
„UN PIC DIN TOATE, AȘA DE ÎNCEPUT”
*Fasole bătută cu ceapă 120g, 27 Lei
*Zacuscă de casă 120g, 28 Lei
*Salată de icre 120g, 27 Lei
Măsline 130g, 22 Lei
*Jumări boierești 150g, 31 Lei
*Slană cu ceapă 150g, 24 Lei
*Piftie de porc 120g, 25 Lei
Șorici 100g, 31 Lei
*Preparate făcute în bucătăria proprie
ANTREURI RECI
Tartar din biban de mare 120g, 55 Lei
Salată de spanac tânăr, sfeclă și brânză de capră 250g, 54 Lei
Salată de raţă din garniţă cu frunze şi legume 280g, 56 Lei
ANTREURI CALDE
Flori de dovlecel umplute cu urdă și sos de măsline 150g, 51 Lei
Creveți cu măsline, ardei iute și usturoi 120g, 59 Lei
Ou românesc cu vinegretă din trufe negre de Transilvania și spanac 170g, 42 Lei
Sărmăluțe de vită în foi de viță 180g, 51 Lei
SUPE
Ciorbă de pește acrită cu lămâie 300g, 35 Lei
Ciorbă de burtă 300g, 35 Lei
**Supă de viţel cu rasol servit cu fasole verde şi hrean 700g, 88 Lei
PEȘTE
Biban de piatră la plită cu orez cremos şi lămâie 250g, 79 Lei
Calcan la plită cu linte cremoasă 240g, 129 Lei
CARNE
Cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi 250g, 72 Lei
Pulpă de rață din garniță cu pâsat 280g, 73 Lei
Rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor 350g, 78 Lei
Obraz de vițel cu mămăligă cremoasă și sos de trufe de Transilvania 350g, 78 Lei
“Schnitzel” de vițel cu salată verde sau piure de cartofi 450g, 81 Lei
Antricot de vită maturat în casă 100g / 38 Lei
**Tomahawk de vită tânără 1Kg / 350 Lei
ÎNFRĂŢIREA DACILOR CU ROMANII:)
Paste cremoase la cuptor cu ragu de vițel 320g, 59 Lei
“Risotto carnaroli” cremos cu dovleac, gorgonzola și semințe 220g, 68 Lei
DESERT
Selecție de brânzeturi românești maturate, prune și nuci 200g, 51 Lei
Colivă 150g, 31 Lei
Orez cu lapte și nucă caramelizată 130g, 31 Lei
Fondant de ciocolată cu vişine şi îngheţată de vanilie 150g, 34 Lei
**Recomandat pentru două persoane
< EN >
SEASON SMALL DISHES FOR SHARING
*White beans spread 120g, 27 Lei
*”Zacuscă” vegetable spread 120g, 28 Lei
Green olives 130g, 22 Lei
*Fish roe spread 120g, 27 Lei
*Crispy fried pork greaves 150g, 31 Lei
*Pork aspic 120g, 25 Lei
*Smoked lard with onion 150g, 24 Lei
Pork rinds 100g, 31 Lei
“Telemea” goat cheese 120g, 27 Lei
*Prepared in our kitchen
COLD STARTERS
Sea bass tartare 120g, 55 Lei
Fresh baby spinach salad with beetroot and gratin goat’s cheese 250g, 54 Lei
Duck confit salad with vegetables 280g, 56 Lei
WARM STARTERS
Zucchini flowers stuffed with “Urda” cheese and tapenade olive 150g, 51 Lei
Prawns with olives, chilli and garlic 120g, 59 Lei
Poached eggs with Transylvanian truffles vinaigrette and spinach 170g, 42 Lei
Beef (“sarma”) stuffed grape leaves with yogurt 180g, 51 Lei
SOUP
“Ciorba” Lemony fish soup 300g, 35 Lei
“Ciorba” Tripe soup 300g, 35 Lei
**Consome soup with veal shank served with green beans & horseradish 700g, 88 Lei
**Recommended for two people
FISH
Pan-seared sea bass with creamy lemon risotto 250g, 79 Lei
Braised turbot fillet with creamy lentils 240g, 129 Lei
FROM THE FARM
Herb crusted cockerel with mashed potatoes 250g, 72 Lei
Duck leg confit cooked in “garniţă” with creamy polenta “pâsat” 280g, 73 Lei
Braised Lamb shank with roasted potatoes 350g, 78 Lei
Veal cheeks with creamy polenta and Transylvanian black truffle 350g, 78 Lei
Veal schnitzel with green salad or mashed potatoes 450g, 81 Lei
Grilled dry-aged entrecote 100g / 38 Lei
**Grilled tomahawk steak 1Kg / 350 Lei
WHEN DACIANS MEET THE ROMANS:)
Creamy pasta baked with veal ragout 320g, 59 Lei
Creamy risotto with pumpkin and gorgonzola 220g, 68 Lei
DESSERT
Romanian matured cheese platter, plums and walnuts 200g, 51 Lei
“Coliva” 150g, 31 Lei
Creamy rice pudding and candied walnuts 130g, 31 Lei
Chocolate fondant with vanilla ice cream 150g, 34 Lei