< RO >
FARFURIUȚE DE SEZON
„UN PIC DIN TOATE, AȘA DE ÎNCEPUT”
*Fasole bătută cu ceapă 120g, 27 Lei
*Zacuscă de casă 120g, 28 Lei
Măsline 130g, 22 Lei
Salată de teci 180g, 27 Lei
Telemea de capră 120g, 27 Lei
*Salată de icre 120g, 27 Lei
Pate de peşte cu ceapă de apă murată 110g, 41 Lei
*Preparate făcute în bucătăria proprie
ANTREURI RECI
Tartar din biban de mare 120g, 60 Lei
Carpaccio de sfeclă coaptă cu brânză de capră, citrice şi fulgi de migdale 270g, 51 Lei
Salată de raţă din garniţă cu frunze şi legume 280g, 59 Lei
ANTREURI CALDE
Brânză de capră în susan cu miere, costiţă crocantă şi cimbrişor 120g, 56 Lei
*Midii sote de Marea Neagră 500g, 56 Lei
Creveți cu măsline, ardei iute și usturoi 120g, 64 Lei
Ou românesc cu vinegretă din trufe negre de Transilvania și spanac 170g, 46 Lei
Sărmăluțe de vită în foi de viță 180g, 56 Lei
SUPE
Ciorbă de pește acrită cu lămâie 300g, 38 Lei
Ciorbă de burtă 300g, 38 Lei
PEȘTE
Biban de piatră la plită cu orez cremos și lămâie 250g, 86 Lei
Calcan la plită cu linte cremoasă 240g, 137 Lei
CARNE
Cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi 250g, 77 Lei
Pulpă de rață din garniță cu pâsat 280g, 78 Lei
Rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor 350g, 83 Lei
Obraz de vițel cu mămăligă cremoasă și sos de trufe de Transilvania 350g, 83 Lei
“Schnitzel” de vițel cu salată verde sau piure de cartofi 450g, 84 Lei
Antricot de vită maturat 100g / 39 Lei
**Tomahawk de vită tânără 1kg / 370 Lei
ÎNFRĂŢIREA DACILOR CU ROMANII:)
Paste cremoase la cuptor cu ragu de viţel 320g, 59 Lei
“Risotto carnaroli” cremos cu sparanghel de Călăraşi 220g, 68 Lei
DESERT
Selecție de brânzeturi românești maturate, prune și nuci 200g, 56 Lei
Colivă 150g, 34 Lei
Orez cu lapte și nucă caramelizată 130g, 34 Lei
Fondant de ciocolată cu vişine şi îngheţată de vanilie 150g, 37 Lei
**Recomandat pentru două persoane
< EN >
SEASON SMALL DISHES FOR SHARING
*”Zacuscă” vegetable spread 120g, 28 Lei
*White beans spread 120g, 27 Lei
Green olives 130g, 22 Lei
Green bean salad 180g, 27 Lei
“Telemea” goat cheese 120g, 27 Lei
*Fish roe spread 120g, 27 Lei
Fish paté with pickled onion 110g, 41 Lei
*Prepared in our kitchen
COLD STARTERS
Sea bass tartare 120g, 60 Lei
Beetroot carpaccio with goat cheese, citrus fruits & almond flakes 270g, 51 Lei
Duck confit salad with vegetables 280g, 59 Lei
WARM STARTERS
Goat cheese in sesame with crispy ribs, honey and thyme 120g, 56 Lei
*Steamed mussels with garlic, cherry tomatoes, parsley 500g, 56 Lei
Prawns with olives, chilli and garlic 120g, 64 Lei
Poached eggs with Transylvanian truffles vinaigrette and spinach 170g, 46 Lei
Beef “sarma” stuffed grape leaves with yogurt 180g, 56 Lei
*Ecologically certified mussel farm in Kavarna, Bulgaria
SOUP
“Ciorba” Lemony fish soup 300g, 38 Lei
“Ciorba” Tripe soup 300g, 38 Lei
FISH
Pan-seared sea bass with creamy lemon risotto 250g, 86 Lei
Braised turbot fillet with creamy lentils 240g, 137 Lei
FROM THE FARM
Herb crusted cockerel with mashed potatoes 250g, 77 Lei
Duck leg confit cooked in “garniţă” with creamy polenta “pâsat” 280g, 78 Lei
Braised Iamb shank with roasted potatoes 350g, 83 Lei
Veal cheeks with creamy polenta and Transylvanian black truffle 350g, 83 Lei
Veal schnitzel with green salad or mashed potatoes 450g, 84 Lei
Grilled dry-aged entrecote 100g / 39 Lei
**Grilled tomahawk steak 1Kg / 370 Lei
**Recommended for two people
WHEN DACIANS MEET THE ROMANS:)
Creamy pasta baked with veal ragout 320g, 59 Lei
Creamy risotto with asparagus from Călărași 220g, 68 Lei
DESSERT
Romanian matured cheese platter, plums and walnuts 200g, 56 Lei
“Coliva” 150g, 34 Lei
Creamy rice pudding and candied walnuts 130g, 34 Lei
Chocolate fondant with vanilla ice cream 150g, 37 Lei