Gault&Millau: Mahala 12/20

Mahala is a modern Romanian restaurant, a concept which applies not only to the menu but also to the design. The textiles on the banquettes are traditional, but combined in a surprising patchwork that works. The menu offers a selection of dishes that surprise either because of interesting techniques that have been applied to them (such as turbot with smashed potatoes and Romanian black truffle mousse), or because they are contemporary adaptations of Romanian recipes (e.g. zucchini flowers stuffed with aged ricotta and olive sauce). Seasonality is not a strong point, but there is an obvious theme in the menu – a modern Romanian cuisine with quality ingredients and above average execution.

Sursa: ro.gaultmillau.com

Restaurant Mahala: bucătărie modernă cu influențe românești

Un restaurant pe care l-am inclus în lista noastră de locuri preferate din București. Îl recomandăm frecvent prietenilor, dar și străinilor care ajung în România. Dacă ești interesat de mâncare, probabil ai auzit deja de Mahala. Poate ai și ajuns aici de câteva ori în cei 2 ani de la deschidere.

Sorin Cucu, omul din spatele Mahala
Sorin Cucu și-a petrecut 12 ani din cei 19 de activitate culinară în bucătăria de la Casa di David. În 2015 a decis să își construiască propriul drum. A deschis Mahala din poziția privilegiată de chef-owner.

Spunem privilegiată pentru că în ciuda contextului actual cu tot felul de obstacole și  birocrație, a avea propriul restaurant la 36 de ani înseamnă să ai posibilitatea să duci lucrurile în direcția pe care o vrei. Înseamnă că îți poți da timp. Fără presiuni din orgolii,  fără schimbări de concept sau meniu apărute peste noapte.

Sursa: amusebouche.ro

La Mahala, în Rahova. Gusturile copilăriei românești într-un local de interes turistic

Pulpă de rață din garniță (confiată) cu pâsat, momițe cu sos de vițel și spumă de castraveți, rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor sau de vițel cu hrean și spanac, calcan cu cartofi zdrobiți și spumă de trufe negre românești – iată o scurtă trecere în revistă a meniului contemporan de la restaurantul Mahala, deschis nu departe de zona Pieței de Flori, rondul Coșbuc (de unde și numele). Iar coliva cu înghețată – tot de colivă – și sos de vanilie este cel mai cerut fel din meniul restaurantului chiar și pe timpul iernii.

Citeste tot articolul!